Fűtés Üzletház Bt.
Árinformáció és vásárlási lehetőség WEBSHOP rendszerünkben!

Celsius Plussz
Szilád tüzelésű kazán

A Celsius CB típusú báláskazánok melegvíz üzemű fűtési rendszerhez lettek kifejlesztve. Alkalmasak családi házak, műhelyek, különböző gazdasági épületek, mezőgazdasági üzemcsarnokok, üvegházak gravitációs és szivattyús fűtésre.


+ További képek
Jellemzők:
 • 5mm vastagságú acéllemezből készült
 • elöltöltős
 • nagy tűztér
 • nagyméretű tüzelőajtó
 • fix rostélyok

 • Ajánlott tűzelőanyag:
 • kisméretű növénybálák (szalma,széna...)
 • tűzifa
 • háztartási hulladék
 • Általános tudnivalók
  Ez a típus szilárd tüzelőanyagok elégetésére készült, így alkalmas különféle növénybálák (szalma, széna, szőlővenyige, stb), tűzifa, fahulladék elégetésére. A nagyméretű tüzelőajtón keresztül könnyen a tűztérbe helyezhető egy egész bála, mely szabályozott égéssel órákon keresztül ég.
  A berendezés koksz tüzelésére nem alkalmas!

  A kazántest
  A kazántest külső (3mm-es) és belső (5mm-es) köpenyből áll, mely acéllemezből hajlítással, megfelelő merevítéssel hegesztett kivitelben készült. A kazántesten három kezelőajtó van, hogy a kazán kezelése könnyen elvégezhető legyen. Tisztító ajtón keresztül -egy tisztító eszközzel - a kazán belsejét könnyen megtisztíthatjuk a lerakódott koromtól, égésterméktől. Tüzelő ajtón keresztül tápláljuk a kazánt tüzelőanyaggal. A hamuzó ajtó egyrészt az üzemelés során keletkező salak, hamu eltávolítását teszi lehetővé, másrészt az ajtóba épített légcsappantyúval tudjuk szabályozni az égéshez szükséges primer levegőt. A légcsappantyú kialakítása lehetőséget biztosít automatikus huzatszabályozó beépítésére, melynek érzékelőjét a kazán tetején elhelyezett 3/4"-os karmantyúba csatlakoztatjuk. A beépítést bízzuk szakemberre!

  Bálás kazán:


  Fűtési rendszer
  A kazánhoz kapcsolódó melegvíz fűtési rendszer kialakítását - az épületgépész tervei alapján - csak gyakorlattal rendelkező szakemberrel végeztessük el. A kazánt akár gravitációs, akár szivattyús rendszerhez kapcsoljuk, a hidrosztatikus nyomás maximálisan 2 bar lehet.

  A kazánt fűtési rendszerhez két darab 2"-os menettel csatlakoztatjuk. Telepítést követően a teljes fűtési rendszert a kazántöltő- ürítő csapon keresztül töltsük fel vízzel. A kazán töltő csap csatlakozása a kazán oldalán lévő 1/2"-os méretű karmantyú szolgál, melybe egy T-idomot kell csatlakoztatni. Egyik oldalra a feltöltő -ürítő csapot, másik oldalra egy 1/2"-os biztonsági szelepet. Kazán töltő csap segítségével nem csak feltölteni tudjuk a rendszert, hanem szükség szerint itt le is tudjuk engedni a fűtő vizet.

  A töltés megkezdése előtt a fűtőtestek elzárócsapjait nyissuk ki. A töltést lassan meg indíthatjuk a töltést, addig végezzük, míg a tágulási tartály túlfolyóján meg nem jelenik a víz. A padlástérbe, vagy egyéb olyan helyre helyezett tágulási tartályokat, ahol elfagyhat a tágulási tartályt és az oda vezető csővezeték, ott le kell szigetelni a rendszert.

  Nyomott rendszer esetén a nyitott légtelenítőkkel, addig töltjük, amíg a víz megjelenik, majd a légtelenítőket lezárjuk és 1 bar, nyomásra feltöltjük a rendszert (fűtés közben ez 1,5-1,6 bar nyomásra emelkedik mely elég a biztonságos üzemeléshez).

  Burkolat
  A kazántest hőszigeteléssel, lemezburkolattal van ellátva, mely oldható csavar kötéssel van összeszerelve. A kazán esztétikus megjelenése érdekében a kazántestet hőálló festéssel, a burkolatot elektrosztatikus porszórással látjuk el.

  Tartozékok
  A kazánok a következő tartozékokat tartalmazzák: hőmérő, feltöltő csap, tűzrács.

  Üzletünkben megvásárolható egyéb kiegészítő tartozékok
 • Huzatszabályzó
 • 1,5 bar-os biztonsági szelep
 • Keringető szivattyú
 • Csőtermosztát
 • Acél, illetve zománcos füstcső
 • Műszaki adatok:
  CB55
  CB65
  Max. teljesítmény (kW): 55 75
  Fűthető légtér (m3): 750-1100 1100-1600
  Hatásfok (%): 78
  Fűtővíz csatlakozás: 2"
  Füstcső csatlakozás (mm): 200 250
  Magasság (mm): 1250 1660
  Szélesség (mm): 850 835
  Mélysége (mm): 1300 1165
  Tömeg (Kg): 560 750
  Üzemi nyomás (bar): 2
  Üzemi hőmérséklet (C°): 90
  Próbanyomás (bar): 4
  Huzatigény (mbar): 0,2
  Tűztér mérete (mm): 630x660x1060
  Tüzelőajtó mérete (mmXmm): 660X500


  Copyright © Fűtés Üzletház Bt.
  Készítette: Szűcs Gábor