Fűtés Üzletház Bt.
Árinformáció és vásárlási lehetőség WEBSHOP rendszerünkben!

Celsius Plussz
Pellet kazán

Mi a pellet? A pelletálás régóta ismert eljárás, melynek során az alapanyagot kötőanyag hozzáadása nélkül, nagy nyomáson kis rudakká préselik. A tömörítési eljárás előnye, hogy tiszta, jól kezelhető, csomagolható és gazdaságosan szállítható anyagot eredményez. Szinte minden anyagot lehet pelletálni, amely apró méretűre darálható, illetve szemcseszerkezete és nedvességtartalma megfelelő.

A Celsius Pellet-tüzelő berendezések alkalmasak családi házak, lakások, tömblakások, üzemcsarnokok, intézmények, fóla és üvegházak fűtésére és bármilyen központi, folyadékfűtésű rendszerhez (radiátoros, padlófűtés, hőlégfúvós) csatlakoztatható. A Celsius Pellet kazáncsalád lehetővé teszi, hogy az olcsón előállítható, gyengébb fűtőértékű mezőgazdasági hulladékok és fa keverékéből álló pellet a háztartások számára, mint energiahordozó jelenjen meg.


Celsius Pellet kazán típusok:

Celsius Pellet
10-30 kW
Celsius Pellet
150-300 kW

A pellet tüzelés rendszer elemei:

Pellet kazán: Alaprendszerét tekintve hasonló, viszont sokkal gazdaságosabb, mint a hagyományos vegyestüzelésű kazán. Ebben a készülékben található hőcserélő rendszer lehetővé teszi, hogy a kilépő füstgáz hőmérsékletét igen alacsonyan tartjuk, így a füstgáz hője is hasznosul.
Pellet égő + vezérlés: Az égőfejet úgy a legkönyebb elképzelni, mint egy hagyományos gázégőt, azzal a különbséggel, hogy a fűtőanyag fa, azaz pellet. A rendszer teljesen automata üzemű. Abban az esetben, ha hőenergiára van szükségünk, a vezérlés automatikusan meghatározott mennyiségű tüzelőanyagot adagol az égőfejbe, ahol ezt egy elektromos fűtőszál segítségével begyújtja és beállítja a ventillátor teljesítményét. Ezt követően gondoskodik a hőigénynek megfelelő mennyiségű pellet folyamatos adagolásáról, égetéséről. Amennyiben elértük a megfelelő hőmérsékletet, a vezérlés nem adagol több tüzelőanyagot, a ventillátor segítségével kitisztítja az égőfejet és leáll. A vezérlés használati melegvíz előállítását az igénynek megfelelően képes szabályozni abban az esetben, ha a rendszer tartalmaz indirekt melegvíztároló tartályt. A vezérlés előre programozható, külső/belső hőmérskélet érzékelők segítségével automatikusan szabályozza a kazán teljesítményét.
Pellet tartály: A pellettartály a tüzelőanyag tárolására szolgál, tartalmaz egy számítógép vezérelt adagolócsigát. Mérete, formája egyedi igényekhez alakítható. Nagyobb méretű tartály kényelmesebb, mivel így hosszabb a karbantartási periódus. A gyári standard 1m3 térfogatú tartály 2-4 hétig biztosítja egy átlagos családi ház fűtését, 660 kg pellet tárolására alkalmas.


Celsius pellet kazán műkdés közben:


Műszaki adatok
 
Celsius
Pellet
10-30
Celsius Pellet
150-300
Maximális Teljesítmény (kW) 30 300
Tüzelőajtó méret (mm) 320x320 200x200
Fűthető légtér (m3) 600-1000 4000-6000
Hatásfok pellet (%) 90 92
Fűtővíz csatlakozás 2"
Füstcső csatlakozás (mm) 132 250
Magasság (mm) 1200 1660
Szélesség (mm) 530 850
Mélysége (mm) 630 1450
Tömeg (Kg) 160 1300
Üzemi nyomás (bar) 2
Üzemi hőmérséklet (C°) 90
Próbanyomás (bar) 4
Huzatigény (mbar) 0,2
Tartály magasság (mm) 1500 egyedi
Tartály szélessége (mm) 1000 egyedi
Tartály mélysége (mm) 870 egyedi
Tűztér mérete (mm) ? 1000x650x580


Copyright © Fűtés Üzletház Bt.
Készítette: Szűcs Gábor