Fűtés Üzletház Bt.
Fal-, mennyezethűtés és -fűtés


A fal ill. mennyezet hűtés-fűtés egészségesebb típusú hőellátást kínál, mely különösen kellemes közérzetet biztosít - sokkal inkább sugárzással, mint konvekciós módon. Előnye: a levegő hőmérséklete a szobában 2-3 °C-kal alacsonyabban tartható, a komfortérzet csökkenése nélkül. Ez a modern fűtés, energiatakarékos módja, mely kb. 10-15% energia-megtakarítást eredményez. A szobában a levegő áramlása sokkal kisebb mértékű, mint a radiátoros fűtésnél, mely jó hír azoknak, akik allergiában szenvednek. Emellett az alacsonyabb hőmérséklet magasabb relatív páratartalmat is jelent, amely további pozitív szempont. Ezek az előnyök szintén mérvadóak, ahol hűtés is szükséges. Nincs szükség hagyományos légkondícionáló ventillátorra - a hűvös levegő finoman áramlik a por felkavarása vagy az orr irritációja nélkül.

Előnyei:
      - energiatakarékos
      - elegáns, rejtett fűtés/hűtés
      - egészséges környezet
      - komfortos
      - hosszú élettartam

A műszaki leírás megtekintéséhez szükséges program a letöltések menüpont alatt megtalálható!

Nedves technológia

HAKA falfűtés rendszer 10x1,3 mm alumíniumbetétes többrétegű csővel. A HAKA nedves technolóiájú falfűtési rendszert használható a helységek teljes hőigényének biztosítására ill. temperálására kiegészítő fűtéssel.

Főbb rendszerelemek


Haka 10X1,3 alumínium betétes falfűtő csőHaka csőtartó sínPréselhető csatlakozó

Szerelés menete

 • Haka rözítősín felhelyezése a falra függőleges irányba
 • Az előre meghatározott mezők felhelyezése, a csövek vízszintes irányban helyezendők úgy, hogy a lehűlés alulról, felfelé történjen. A csővezetés kígyóvonalban történhet.
 • A mezők csatlakoztatása az alapvezetékekhez (lehetőség szerint Tichelmann rendszerben)
 • Alapvezetékek szigetelése
 • Csatlakoztatás az osztó-gyűjtőre
 • Feltőltés, öblítés, légtelenítés (egyéb járulékos munkák)
 • Nyomáspróba
 • Vakolás


 • Haka falfűtés

  A fafűtés tökéletes és esztétikus működésének alapfeltétele a szakszerűen elvégzett eltakarás (vakolás, tapétázás, csempézés stb.). Minden esetben figyelembe kell venni az alapanyag gyártójának technológiai előírásait, hőmérsékleti korlátozásait. A falfűtés takaróelemeinek jó hővezetési tulajdonsággal kell rendelkezniük. (pl. hőszigetelő vakolat nem használható). A vakolatot célszerű üvegszál erősítésű háloval készíteni. A cső felett minimum még 10 mm vakolat szükséges (ajánlott: 10-15 mm).

  Száraz technológia

  HAKA panel 15 mm vastagságban, kemény gipszrost-lemezből, előreszerelt d=10,0x1,3 mm-es HAKA többrétegű csővel. Gipszrost-lemez celluloz-szálakkal van erősítve, ezzel egy erős, homogén, magas keménységű gipszlemez jön létre. A gipszrost-lemez tűzálló (F30) és ellenáll a páralecsapódásnak. Az aluminíum-betétes (ötréteg?) cső gyárilag elkészített horonyba van szerelve. A panelek közvetlen szerelést biztosítanak a falon, mennyezeten és a padlón.

  Panelek méretei 2000 x 625, 2000 x 310 és 1000 x 625. A lemezek sima felükkel a helyiség felé szerelendők, majd fugázás után festhető, tapétázható stb. A 15 mm vastagságú panelek 10x1,3mm-es integrált többrétegű, oxigénzáró csővel vannak szerelve, 45°C maximális üzemi hőmérsékletre. A rögzítés pl. falfűtésnél 31,25 cm osztástávolsággal történik. A cső csatlakoztatása toldóval, T-idommal vagy közvetlenül az osztó-gyűjtőre lehetséges.


  Haka falfűtési panel méretek  Copyright © Fűtés Üzletház Bt.
  Készítette: Szűcs Gábor