Fűtés Üzletház Bt.
A vákumcsöves napkollektor egyéb szerelvényei


Hőmérséklet érzékelők

A szabályozóknak általában tartozéka a szabályozási feladat megvalósításához szükséges számú érzékelő. Ezek többnyire ellenállásérzékelők, melyek hőmérsékletváltozás hatására változtatják ellenállásukat. Nagyon fontos, hogy az érzékelőket olyan helyen, és olyan módon helyezzük el, hogy azok valóban a mérni kívánt hőmérsékletet érzékeljék. A napkollektorokban általában a kilépő csonk hőmérsékletét célszerű mérni a kilépő csonk közelében.


Műszaki
adatok:
PT1000/
105
PT1000/
180
PT1000/
250
Hőmérséklet
tartomány (°C):
-35 - +105 -50 - +180 -50 - +250
D (mm): 6
L1 (mm): 45
L2 (mm): 1455


Roppantógyűrűs fittingek

Kollektor köri csővezetékként az épületgépészetben általánosan alkalmazott csövek közül vörösrézcső, vagy nem horganyzott, ún. "fekete" acélcső használható. Előnyösebb tulajdonságai miatt azonban a vörösrézcső alkalmazását javasoljuk. A vörösrézcső élattartama hosszú, könnyen megmunkálható, kis áramlási ellenállású, könnyen beszerezhető, és tiszta belső revét, lerakódást nem tartalmaz.

Csőkötésként elsősorban a magas hőmérséklet miatt keményforrasztást kell alkalmazni. Keményforrasztás esetén a rézcsövet vörös izzásig kell melegíteni. El kell kerülni a cső kilágyulását. Túlhevítés a cső tönkremenetelét eredményezi.

Csőkötésként alkalmazhó még az újabban egyre jobban terjedő réz présfitting rendszer. Ügyelni kell azonban arra, hogy csak olyan gumi tömítőgyűrűt lehet használni, ami magas hőmérsékleten is alkalmazható.Inox, bordás, flexibilis cső

Előnyei:
  • rövidebb szerelési idő
  • kevesebb kötési pont
  • gyári szigeteléssel is kapható
  • korrózió álló
  • olcsóbb a rézcsőnél
  • irányváltásnál nem szükséges fitting

  • Copyright © Fűtés Üzletház Bt.
    Készítette: Szűcs Gábor